Doğru Ürün Açıklaması Nasıl Olmalı

Güncel

dogru-urun-aciklamasi-nasil-olmali.jpg

Bu yazımızda sizlere E ticaret yaparken doğru ürün açıklamasıyla satışlarınızı nasıl arttıracağınız hakkında bazı tavsiyeler vereceğiz. Neden ürün açıklaması bu kadar önemli diye bir soru kafanıza takıldıysa kendinize internetten ürün alırken nelere dikkat ediyorum diye sorun cevabı bulacaksınız.

Öncelikle Özgün Olun

E ticaret her iş dalı gibi emek isteyen bir sektör çünkü rakibiniz çok fazla ve ürününü en iyi pazarlayabilen satışı yapar. Bu nedenle kopyala yapıştır mantığından uzak durun ürün resimlerinizi ürün açıklamalarınızı kendiniz yazın diğerlerinden farklı olun.

Doğru Ürün Olduğunu Gösterin

Ürünlerinizin açıklamalarında alıcının kafasında doğru ürünü bulduğunu hissettirin. Örneğin telefon kılıfı satıyorsunuz veya şarj kablosu sonuçta sattığınız ürün birden fazla cihazla uyumlu ve alıcılar alırken doğru ürünü(aradığı ürünü) aldığından emin olmak istiyor. Açıklama alanında kılıfın hangi telefon modelleriyle uyumlu olduğunu yazın bu size iki türlü fayda sağlar. Birincisi arama motorlarında ürününüz daha kolay bulunabilir ikincisi ise alıcı doğru ürün olduğuna inanacağı için satış oranınız açıklamalara dikkat etmeyen rakiplerine oranla artacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İnsanlar Neden Ürününüzü Almalı!

İnsanlar sizin ürününüze bakmak için siteye girdiyse ürünü alma eğilimindedir ancak sektör çok geniş ve rakibiniz çok fazla aynı ürünü başkaları da satıyor. Siz ürününüzü daha iyi pazarlayabilirseniz satışa dönüştürebilirsiniz. Bunun içinde ürün açıklamasında insanlar bu ürünü nerelerde nasıl kullanabilir, kullandıklarında nasıl faydalar sağlar gibi konulara değinerek insanların ürünü satın almasını sağlayabilirsiniz.

Yardımcı Kaynaklar

Ürün açıklamasını çok güzel hazırladık ancak ufak bir eksik var ürünle alakalı görsel varsa video eklemeliyiz. İnsanlar ürün detaylarına bakmak için açıklamanızı okuyor insanlara doğru ürünü bulduklarını, kendilerine faydalı olacağını anlattık ancak açıklamada görsel ve videoya da yer verirsek hem insanların açıklamaya odaklanmasını hem de yazdığınız yazıları okumayacak olsalar bile görsellere bakarak fikir edinmelerini sağlamış oluruz.

Genel olarak ürün açıklamasında neler olması gerektiğini ve nelere dikkat edersek daha başarılı olacağımızı anlatmaya çalıştık. Daha fazlasını nasıl öğrenebilirim diyorsanız buraya tıklayarak Prasoft Akademinin düzenlediği Sertifikalı Ücretsiz E Ticaret eğitimlerine katılarak hem kendinizi e ticaret alanında geliştirebilir hem de sertifikalı bir e ticaret uzmanı olma şansını yakalayabilirsiniz.